Co jsou osobní knihy

Název „osobní knihy“ se poprvé objevil se vznikem našeho webu. O tomto názvu jsme dlouho přemýšleli a nakonec tak nazvali celý web. Velice nás těší, že se dnes personalizované knihy ostatních nakladatelství také nazývají osobní knihy. Z osobních knih se již stal žánr a my jsme byli u toho.

Co jsou tedy osobní knihy?

Jsou to knihy personalizované, knihy na míru. Hlavním hrdinou příběhu je sám čtenář. Jakmile se ponoří do příběhu, záhy zjistí, že se v knize objevují jeho kamarádi, že se příběh odehrává na místech, které zná. Navíc do ilustrací vkládáme výřez obličeje vašeho hrdiny, a to nikde jinde nenajdete.

Většinou je čtenářem holka nebo kluk, kterým osobní knihu objednali rodiče, prarodiče, nebo třeba teta či sourozenec. Ti nám pak napsali ty správné informace, které se propsaly do knihy.

Naše osobní knihy jsou opravdu osobní, a to proto, že je připravují lidé. Každé jméno, každou vloženou fotografii si „v ruce“ přehazuje člověk a nikoli stroj. Chcete v knize zmínit něco, co znáte jen vy a budoucí čtenář? I to je možné. Proces personalizace u nás není nic pro automat. Každá knížka má v sobě pozitivní energii, a tu do ní může vložit jen člověk, co ji připraví s radostí. Každá ilustrace je vytvořena se zájmem, většinou začínajícími autory, kteří ještě nepropadli kouzlu peněz.
Texty našich osobních knih jsou originální a mají v sobě nějaké poslání. Zásady cti, boj za pravdu, radost ze života, touhu po objevování, to vše v nich čtenář najde. Každá kniha je jiná, přesto mají všechny něco společné. Hrdinou příběhu je čtenář a propojení s příběhem je tak úplné.